ET MAKASI
Et makası kolay kavranabilir özelliği sebebiyle tırnak çevresindeki ölü deriyi temizlemekte kullanılır. Kesilecek kütiküller tek bir parça halinde ve düzgün bir şekilde kesilmelidir. Kötü uçlu makaslar ile koparılarak kesilen yada özellikle parmak üzerine gelecek şekilde fazla kesilen tırnak etleri, tırnak kenarlarının sertleşmesine, kurumasına ve tırnak etlerinin çatlamasına neden olmaktadır. Bunun için seçeceğiniz makasların kalitesi büyük önem taşımaktadır.
Kullanım alışkanlığınız doğrultusunda et makaslarını el tırnaklarınızı kesmek için de kullanabilirsiniz.
MAKASLARIN BAKIMI VE TEMİZLİĞİ
Et makasının bakımı ve temizliği tüm manikür aletlerinin olduğu gibi oldukça önemlidir. Öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken et makasının kişiye ait olmasıdır, evde kendi aletlerinizi sterlize etmek için eczanelerde eczanelerde ve parfümerilerde satılan özel solüsyonlardan edinebilirsiniz. Makası kaynatılmış ve içerisine solüsyon katılmış suda 10 dakika kadar bekletiniz. Solüsyon yerine ispirto veya alkol de kullanabilirsiniz.
10 dakika bakterilerin ve patojenlerin ölmesi için yeterli bir zamandır. Temiz bir havlu yardımıyla veya fön makinesi yardımıyla makasınızı kurutunuz. Bu işlemi tamamladıktan sonra makasi istediğiniz zaman kullanmak üzere muhafaza ediniz. Muhafaza etmeden önce tamamiyle kuruduğundan emin olunuz.
ÇOCUKLARIN ULAŞAMAYACAKLARI YERLERDE SAKLAYINIZ.